Editörün Köşesinden

EDİTÖRDEN MEKTUP VAR...

Bilgisayar ile ilk tanışmam 1986 yılında, okumuş olduğum İzmir Fen Lisesi son sınıfında -Türkiye’de ortaöğretimde ilk kez bizim okulumuzda uygulanan- bilgisayar dersleri sayesinde olmuştu. İlk dersimizi, o zaman Ege Üniversitesi Bilgisayar Fakültesi’nde  öğretim görevlisi olan ve PC ile ilgili yazdığı pek çok kitapları bulunan  "Prof Dr. Oğuz Manas" hocamız verdi ve dersimizin konusu Fortran IV programlamaydı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladığımda ise PC ile aramda yaklaşık 6 yıllık bir ayrılık olacak ve klavyenin tuşlarına basma hevesimi stajyer doktor olarak çalıştığım 4. ve 5. sınıflar ile internlik dönemimde hastaların dosya epikrizlerini daktilo ile yazma yoluyla –biraz da sıkıcı bir şekilde- gidermek durumunda kalacaktım.

Üniversite sonrası TUS’u kazanarak Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asistanlık eğitimime başladığımda ise ev arkadaşım "Volkan" ile birlikte paralarımızı birleştirerek edindiğimiz ismini yanlış hatırlamıyorsam "DX 256 2/50" toplama PC’miz ile kendimizi "civilization" oyunu sayesinde geliştirerek yaklaşık 2 yıl boyunca  mutlu bir yaşam sürdük :)   O dönemlerde internete bağlanmak adeta bir kabustu ve 4-5 yere ayrı şifrelerle bağlandıktan sonra insan çileden çıkıp en sonunda pes ederdi.

İnternetin gelişerek güncel hayatımıza bir miktar girmesi, bir takım web siteleri ile gelişmiş portalların ortaya çıkışı, aktüel ve güncel haberlerin ağ sayesinde tüm kullanıcılara duyurulması ve site içlerindeki "chat odaları"nın kurulumu sosyal hayatımızı da tümden etkiledi.

Daha sonralarda hayatımıza tamamiyle egemen hale gelen sanal dünya üzerinden; hizmet ve malların satışları, bankacılık hizmetleri gibi hizmetler yanısıra marketlerin sanal ortama taşınması veya sanal marketlerin kurulması, e-business ticaretinin gelişmesi, pek çok üniversitenin internet üzerinden eğitimlerini vermesi gibi pek çok ilerleme adeta birbiri ile yarışırcasına gelişti.

Kişilerin mail yolu ile dünyanın dört bir tarafından kolay ve ucuza haberleşmesi de bir yandan mektup ve zarf  olayını bir kenara bıraktırdı diğer yandan özellikle haberleşme, eğlence ve oyun ağırlıklı "internet kafeleri"ni hayatımıza kazandırdı.

Internet erişimindeki ADSL desteği ile yaşanan baş döndürücü gelişmeler bilim, sanat ve eğitim hayatımızı da yakından etkiledi.
Günümüzde interneti olumlu yönleri ile kullananlar kendileri için pek çok önemli avantajlar sağlarken, bilinçsiz şekilde içinde surf yapanlar önemli ölçüde zamanlarından ve sosyal yaşantılarından olmaktadırlar.

Bu yıl itibari ile ülkemizde yaklaşık olarak nüfusun %6’sı internet kullanıcısı olup bu sayı gelişmiş ülkelere göre oldukça azdır. Ancak bu oranın yıllar içinde büyümesi kaçınılmaz olarak görülmektedir.

"Sevgi ve bilgi paylaşmakla artar, azalmaz" fikri doğrultusunda bilimsel bilgiyi gerek hastalarım gerekse de bilgiyi arayanlarla paylaşmaya 2002 yılında doğan ve halen de güncel olan ilk web sitem www.eserdag.com ’u oluşturarak başladım. Bu konuda en büyük şansım ve destekçim ODTU’den adeta bir internet sihirbazı olan "Umut Kahraman" oldu.

Böylesine zahmetli ve süregen bir işe girerken tek amacım ve düşüncem insanların doğru ve güncel bilimsel bilgiye daha rahat bir şekilde ulaşmalarını sağlamak ve bu şekilde manevi hazzı yaşamaktı. Çünkü özellikle bu dönemlerde sağlık konusunda çok az sayıda web sitesi vardı ve bu konuda bariz eksiklikler görülmekteydi.

Kısa zaman içinde ilk göz ağrım olan web sitem gün ve gün artan istatistikleri ile yeterince büyüdü ve artık olgunluğa ulaştı derken; yine uzun uğraş ve fedakarlıklar sonucu oluşturduğum çok daha kapsamlı bir web portalım monitörlere merhaba dedi: www.jinekolognet.com . Bu yeni kadın sağlığı portalı, sürekli güncellenerek kadın sağlığı ile ilgili pek çok çağdaş ve bilimsel veriyi bünyesinde barındırmakta olup siz kullanıcıların hizmetinizdedir.

www.jinekolognet.com  medyada pek çok yerde referans olarak gösterilmesi ve alıntıların yapılması,  her gün artan istatistiği, gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışında dünyanın dört bir köşesinden sizden gelen onlarca mailler ile her geçen gün ve gün daha da beslenmekte ve güçlenmektedir.

Her iki web sitesindeki ortak amacım, sizleri kadın sağlığı ile ilgili bilgilendirmek ve fikir sahibi olmanızı sağlamaktır. Ancak tedavi, internet sitelerinin veya mail, telefon, SMS yolu ile gelen soruların karşılığında şekillenemez. Mutlaka bir uzman hekim muayenesini gerektirir.

Web sitelerinin bir özelliği içeriğinde kullanılan dilin herkesin anlayabileceği yalın ve rahat bir dil olmasına rağmen sık kullanılan tıbbi terminolojinin parantez içinde belirtilmiş olmasıdır.  Ayrıca konu anlatımlarında gereksiz ayrıntılardan uzak durarak mümkün olduğunca konuların özüne inilmiştir.

www.jinekolognet.com  içerik olarak 300’ün üzerindeki ayrı konu ve yaklaşık 1500 sayfalık bilgi ile sürekli yenilenmekte ve günümüze uygun hale getirilmekte olup adeta bir "Kadın Sağlığı Ansiklopedisi" niteliği taşımaktadır. İnternet ortamında ulaşımını yavaşlatmamak amacı ile içinde görsel animasyonlardan kaçınılmıştır .

Unutmayınız ki; sizlerden gelen her türlü soru, öneri ve eleştirileriniz üzerinde ayrı ayrı düşünülür ve değerlendirilir. Her konuda tüm eleştirinize açığım.

             Kadın Sağlığı Web Portalına HOŞGELDİNİZ !!!!

                                                                     
                            Dr. Süleyman ESERDAĞ
                  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı   
                                  2003 Yılı Eylül Ayı 

   

Hera Klinik: Vajinismus Tedavi ve Genital Estetik Merkezi
0530 763 3400